Welk Nespresso apparaat past bij jou?

Het kopen van een Nespresso-apparaat was vroeger een eenvoudiger proces omdat ze allemaal hetzelfde werkten en handelden. Maar tegenwoordig zijn er verschillende upgrades geweest.

Sommige zijn nu uitgerust met stoompijpen, melkopschuimers en de nieuwste versies zijn te bedienen met een smartphone.

Begrijp het niet verkeerd. We proberen de verbeteringen niet in diskrediet te brengen; ze zijn allemaal op hun plaats gezet zodat gebruikers meer heerlijke koffies kunnen hebben, terwijl ze genieten van een probleemloze koffiezetervaring.

Deze grote verscheidenheid aan Nespresso machines hebben het bijna onmogelijk gemaakt om voor koffieliefhebbers een Nespresso toestel aan te kopen zonder de nodige stress. 

Deze gids bevat alles wat u moet weten voordat u een Nespresso apparaat aankoopt, zodat u goed geïnformeerd uw keuze kan maken.

Welk nespresso apparaat past het best bij mij ?

Wat is Nespresso?

Het woord “Nespresso” komt van de letter “N” van Nestle te combineren met het woord “espresso”.

Deze mix van woorden die bekend staat als een samentrekking werd door de Nestle-groep gekozen voor hun eenheid die zal zorgen voor de productie van een speciaal soort van koffiebrouwer.

Maar naarmate de tijd verstreek, begonnen er andere merken in de niche te komen, die dezelfde soort Nespresso-achtige machines maakten. En daarom is Nespresso gegaan van een specifiek merktoestel, naar machines die een bijzonder brouwprincipe hanteren.

De machines maken gebruik van hetzelfde brouwproces, namelijk het maken van brouwsels van koffiepads, ook wel capsules genoemd.

Koffiepads zijn fijn gemalen koffie van dezelfde branding en grootte, verpakt in een capsule-achtige buis. Wanneer een capsule in een Nespresso-apparaat wordt geplaatst, breekt het apparaat in de pad en gebruikt een vooraf bepaalde hoeveelheid water uit het reservoir om een smakelijke koffiemelange te maken.

Tegenwoordig kunnen deze nieuw gemaakte geavanceerde koffiepadmachines de streepjescodes op de capsules lezen om te brouwen volgens de parameters en instructies die door de padmaker worden vermeld.

De dranken die door Nespresso-machines worden gemaakt, zijn zeer smakelijk en heerlijk, maar minder geconcentreerd dan de gemiddelde espresso.

Waarom een Nespresso-apparaat kopen?

Nespresso-apparaten kunnen behoorlijk duur zijn. Ze zijn duurder dan een Moka Pot of French Press, en bijna dezelfde prijs als een espressomachine.

Dus waarom zou iemand voor deze unieke toestellen gaan als er goedkopere alternatieven zijn en de prijsklasse gelijk is aan die van een alom bekende espressomachine?

Een Nespresso is meer dan een speciaal brouwer omdat het de gebruiker veel voordelen biedt. Deze voordelen omvatten

Gemakkelijke en snellere brouwervaringen

Eenvoudiger kan het zetten van koffie niet zijn. Nespresso-machines maken het proces aangenamer zonder enige complicatie. Zelfs een nieuwe gebruiker kan binnen 2 minuten een brouwsel maken met een druk op een paar knoppen.

In tegenstelling tot andere brouwers zijn er geen speciale vaardigheden nodig; noch een leercurve. Bovendien omvat het brouwproces niet het problematische deel van het malen en zorgen voor een consistente koffiedikgrootte.

Consistente koffiekwaliteit

Nadat u de smaak van uw koffiepad hebt geselecteerd, kunt u genieten van een consistente bereiding van uw favoriete koffie. De machine bepaalt de hoeveelheid water die moet worden gebruikt om voor elk brouwsel dezelfde concentratie te krijgen.

Met deze brouwer geniet u elke ochtend van hetzelfde niveau van zoetheid/bitterheid en crema.

Probleemloos reinigingsproces

Na elk gebruik is het schoonmaken van de brewer een gangbare praktijk onder alle koffieliefhebbers, vooral voor degenen die Moka-potten en French Press gebruiken.

Een van de belangrijkste voordelen van Nespresso-machines is echter dat ze zelfreinigend zijn en dat de meeste een grote afvaltank voor gebruikte capsules hebben.

De beste Nespresso-machine kiezen voor uw koffie ervaring

Voordat u naar de winkel gaat of online winkels gaat verkennen, zijn er enkele factoren waarmee u rekening moet houden voordat u de beste Nespresso-koffiemachine kiest. Deze factoren stellen u in staat om te beseffen wat uw behoeften zijn en welk Nespresso-koffiezetapparaat het beste bij u past.

Nespresso vs. Keurig Pod-machines

Nespresso en Keurig zijn de twee meest populaire bedrijven en topconcurrenten in de productie van koffiemachines voor éénmalig gebruik.

Zoals eerder vermeld, is Nespresso een onderdeel van de Nestle-groep en is het gevestigd in Zwitserland. Ze werken samen met andere bedrijven zoals De’longhi, Phillips en Breville bij het creëren van hoogwaardige capsulekoffiemachines. Ze zijn ook de belangrijkste producenten van VertuoLine- en OriginalLine-capsules.

Nespresso-producten zijn een dominante factor geweest bij de productie van koffiepadmachines in Europese landen.

Keurig, aan de andere kant, is een Noord-Amerikaans drankenbedrijf. Dit merk heeft tal van koffiemachinemodellen en ze werken samen met veel bedrijven om koffiepads te produceren. Een van hun doelen is om een ​​brouwer te leveren voor alle soorten huishoudens en etablissementen met verschillende budgetniveaus.

Het voordeel van voor Keurig te gaan is dat ze minder duur zijn en veel brouwmogelijkheden bieden. Nespresso-producten zijn duur met minder opties voor het zetten van koffiepads.

Hou er zeker ook rekening mee dat Keurig veel maatopties biedt, maar het probleem met hun modellen is dat de grotere maten de neiging hebben om meer verdund en minder rijk te zijn. Als je echt van vollere koffiesmaken houdt, dan zijn de Nespresso Vertuo-machines de juiste keuze.

Formaat van het Nespresso-apparaat

De grootte van een Nespresso machine wordt bepaald door de capaciteit van het waterreservoir, de afvalbak en de ingebouwde melkopschuimer (indien meegeleverd). Hoe groter de vakken, hoe groter het formaat van de koffiepadmachine.

De Lattissima en Creatista van het OriginalLine Nespresso-model worden geleverd met ingebouwde melkopschuimers, terwijl de Vertuo-modellen dat niet hebben. De toevoeging van de melkopschuimers maakt de koffiezetter veel duurder, en als je naar de Vertuo-modellen kijkt, maar er toch een melkopschuimer bij wilt, kun je deze ook bundelen met Nespresso’s Aeroccino Simpele en gemakkelijke Melkopschuimer.

Verschillende soorten Nespresso koffie Drankjes

Geef je de voorkeur aan espressodranken of neem je liever gewone koffiesmaken? De Nespresso Original-machines zijn uw beste keuze voor de espresso’s. Overweeg ook een van de originele Nespresso-machines als u van melkkoffie houdt, zoals lattes en cappuccino’s, aangezien enkele modellen zijn uitgerust met ingebouwde melkopschuimers en deze soorten koffie met een druk op de knop kunnen produceren.

Hoewel de Vertuo-machines geen ingebouwde melkopschuimers hebben, kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd met stand-alone melkopschuimers zoals de Nespresso Aeroccino.

Wat betreft de grote keuze aan koffiedrankaroma’s, sinds het patent van Nespresso op de capsule is verlopen, zijn veel externe koffiebedrijven begonnen met het produceren van heerlijke smaken voor de Nespresso OriginalLine.

Misschien vindt u zelfs koffiepads van uw favoriete coffeeshops zoals Starbucks!

Winkelwagen