Frech Press vs Percolator

Frech Press vs Percolator – Welke maakt de beste koffie?

Als je in je supermarkt door de gang(en) met koffieapparatuur loopt, zijn er verschillende opties voor koffiemachines om jouw perfecte kopje koffie te brouwen.

Terwijl de koffie-industrie explodeert, met nieuwe creatieve manieren die in de koffie wereld verschijnen, testen veel mensen die al een tijdje bestaan ​​deze nieuwe manieren om te brouwen, en besluiten toch om de oudere methoden te gebruiken.

Twee van de meest bekende “oude” methoden om koffie te zetten zijn de percolator en de French press. Deze twee items zien eruit alsof ze een soort hulpmiddel kunnen zijn voor uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.  Maar niets is minder waar.  Het zijn inderdaad hulpmiddelen, maar niet zo zeer wetenschappelijk. Het zijn hulpmiddelen voor het zetten van koffie. 

Deze apparaten zetten een koffie die van smaak zeker niet moet onder doen voor de nieuwere methoden.

Percolator vs. French Press

Twee van de meest populaire koffiezet methoden voor thuis zijn de French Press en de percolator.

Bij een French Press wordt de koffie eenvoudig in water ondergedompeld en wordt druk gebruikt om de extractie te versnellen. Het biedt een zeer vol, sterk brouwsel. Maar het komt toch wat te kort als het gaat om het zetten van grote hoeveelheden koffie.

Percolator koffie is een van de oudere methoden om koffie te zetten en het presteert buitengewoon goed bij het zetten van grote hoeveelheden koffie. Het gebruikt stoom en gemalen koffie om koffie te zetten. Je plaatst het koffiedik in het filter, dat de vorm heeft van een donut (typisch), en je giet het water erin. De percolator warmt op en de stoom stijgt, condenseert en valt door het koffiedik.

Het verschil in smaak

Het verschil in smaak french press vs percolator

French Press

De French Press levert een robuust, vol brouwsel. Je kunt verwachten dat de klassieke smaken die bij koffie horen tot hun recht komen.

Een French Press is geen goede methode om de delicate, bloemige aspecten van een koffie te laten uitkomen. Maar als u op zoek bent naar iets met sterke smaken, dan is dit zeker de juiste keuze.

Smaken als chocolade en noten staan ​​centraal. Verder zal de French Press een brouwsel produceren dat “dik” lijkt. Dit komt door de grote hoeveelheden olie en bezinksel die in het brouwsel terechtkomen.

De volheid van koffie van een French Press is perfect om te worden overgoten met toevoegingen zoals room en suiker, of honing en boter.

Voor velen is de aanwezigheid van het bezinksel en de olie wat de French Press de beste manier maakt om koffie te zetten.

het belangrijkste is dat je de hoeveelheid tijd verandert die je het bezinksel laat zakken voordat je op drukt en giet. Dit kan verschillende smaken accentueren.

Percolator

Helaas is de percolator niet ontwikkeld met het smaakprofiel van de koffie in gedachten. Het werd bedacht in een tijd waarin het heel belangrijk was om simpelweg grote hoeveelheden koffie te zetten voor maximale cafeïne afgifte.

Gelukkig bestaan ​​er een aantal percolators die wel een lekker, geroosterd brouwsel creëren. Maar je zult veel van het daadwerkelijke profiel van de bonen missen en gewoon een kopje krijgen dat naar sterke koffie smaakt.

Als je op zoek bent naar smaak en wilt brouwen met een percolator, blijf dan weg van de elektronische apparaten. Deze zijn gemaakt om snel veel koffie te produceren. Dat kan natuurlijk heel waardevol zijn. Dus hoewel de smaak serieus wordt opgeofferd, kun je in 5 minuten een koffiefeest houden met 20 van je beste vrienden!

Verschil in brouw tijd

verschil in brouw tijd percolator vs french press

French Press

De French Press duurt gemiddeld ongeveer 5 minuten. Je kunt met deze tijd een beetje spelen. Maar 5 minuten is gemiddeld, mits u uw koffie al heeft gemalen en uw water al heeft verwarmd.

Als u probeert om batchgewijs te brouwen met een Franse pers, en ik raad dit niet aan als de tijd een beperking is, dan moet u de output van uw French Press met 5 minuten vermenigvuldigen. Het kan behoorlijk tijdrovend worden als u meer dan één Franse pers vol koffie moet zetten.

Percolator

De percolator is een alles-in-één systeem.

Laat het koffiedik erin vallen, voeg je water toe en je kunt koffie maken.

De brouwtijd varieert tussen apparaten, maar gewoonlijk is 2-10 minuten gemiddeld.

Niet alleen dat, maar u kunt op elk moment tijdens het koffiezetten koffie uit de tap trekken, afhankelijk van de sterkte die u verkiest.

De percolator heeft geen last van het batch brouwen. In feite is het niet ongewoon om een ​​percolator te zien die 100 kopjes koffie zet. Om deze reden schittert het echt als het gaat om het zetten van grote hoeveelheden koffie in korte tijd.

Verschil in gebruiksgemak tussen percolator en French Press

Percolator gebruiksgemak

French Press

Er is niet veel meer aan dan naar beneden drukken. Super gemakkelijk dus

Er is niet veel om mee te klungelen. Voeg je gemalen bonen toe, verwarm je water, voeg je water toe, wacht, en druk. Vrij eenvoudig.

Percolator

Percolators zijn over het algemeen vrij eenvoudig te gebruiken. Vul gewoon het verhoogde filter, voeg de gewenste / voorgeschreven hoeveelheid water toe en druk op de “aan” -schakelaar of start de vlam.

Het zetten van een percolator is een gemakkelijke methode om in korte tijd een grote hoeveelheid koffie te produceren.

Conclusie

Er zijn een paar dingen die u moet onthouden wanneer u overweegt uit welke van deze methoden u moet kiezen.

Ten eerste, als draagbaarheid en gemak iets zijn dat u zoekt, overweeg dan sterk om een ​​French Press aan te kopen of te gebruiken. Hoewel de percolator voor sommigen gemakkelijker te gebruiken is, is de pers net zo eenvoudig, maar veel draagbaarder. Als je echter grote hoeveelheden koffie gaat zetten, ga dan voor de percolator, maar hou er rekening mee dat hij niet zo draagbaar zal zijn.

Ten tweede, als je op zoek bent naar een kopje koffie met een echt smaakprofiel om over te spreken, zal de pers veel beter zijn. Percolators kunnen eenvoudigweg niet het soort koffie produceren dat een French Press wel kan. Maar persbrouwen kost meer tijd voor grote hoeveelheden. Als je een groep vermaakt die niet geeft om de smaak van hun kopje, vergeet dan de pers en ga met de percolator.

Tot slot, samenvattend, zijn hier een paar punten om te onthouden:

Persbrouwen is een geweldige manier om een ​​sterke, smaakvolle kop te krijgen.
Beide methoden zijn erg gemakkelijk voor beginners en vereisen niet veel experimenteren om goed te krijgen.

Er gaat niets boven een percolator voor het zetvolume.

Winkelwagen