5 belangrijkste voordelen van koffiemachines op het werk

Heeft of leaset uw bedrijf een koffieautomaat voor medewerkers? Als dat niet het geval is, loopt u mogelijk enkele van de belangrijkste voordelen van koffiemachines op het werk mis.

Vaak word een koffiemachine op de werkvloer beschouwd als een luxe in plaats van een essentieel item.   Toch zijn er vele argumenten dat elk bedrijf minstens 1 koffiemachine zou moeten hebben, beschikbaar voor zijn medewerkers.

Met de opzienbarende statistiek dat Belgen elke dag bijna 20 miljoen kopjes koffie zullen drinken, is het hebben van een koffiezetapparaat dat toegankelijk is voor werknemers niet alleen gunstig voor hen, maar zal het ook een positief effect hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering van uw bedrijf .

Koffie houdt werknemers gelukkig en gezond

Het is recentelijk bewezen dat jongere kandidaten en werknemers eerder willen werken voor een bedrijf dat toegang heeft tot moderne voordelen, zoals kwaliteitskoffie en break-outruimtes, dan bedrijven die deze voordelen niet hebben maar een hoger tarief van loon.

Dit betekent op zijn beurt dat om bij de tijd en de huidige trends op het gebied van werkplekcultuur te blijven, uw bedrijf zich moet concentreren op het bieden van een sociale omgeving en een werkplek.

Het installeren van koffiemachines op het werk in ‘chill-out’-ruimtes en meer informele plekken waar werknemers op kantoor van kunnen profiteren, zal hen een groter gevoel van eigenwaarde geven en hen helpen om positief te blijven.

Evenzo houdt een van de meer onbekende voordelen van koffiemachines op het werk verband met de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Veel van de antioxidanten die in een kopje koffie worden aangetroffen, kunnen ontstekingen helpen verminderen en de kans op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en diabetes type 2 verkleinen.

Indien met mate geconsumeerd, bevat koffie ook eigenschappen die het energieniveau kunnen verhogen, vermoeidheid kunnen verminderen, ons humeur kunnen verbeteren, ons geheugen kunnen verbeteren en cognitieve functies kunnen ondersteunen.

Koffie op het werk voor meer energie

Het kan de productiviteit verbeteren

Zoals we zojuist vermeldden, zorgen de verbindingen van koffie ervoor dat het een stimulerend middel wordt wanneer het wordt geconsumeerd, wat ons helpt om traagheid te bestrijden en de hele dag alert te blijven.

Omdat veel bedrijven nog steeds 9 tot 5 ploegendiensten draaien en sommige zelfs kiezen voor nacht- en vroege ochtenddiensten voor werknemers, kan het voor werknemers moeilijk worden om op bepaalde uren van de dag op hun best te werken.

Als ze een koffiezetapparaat op het werk hebben, kunnen ze regelmatig pauzeren op momenten van de dag dat ze het meest vermoeid zijn en krijgen ze die belangrijke energieboost om de rest van hun dienst door te komen.

Hierdoor verbetert de productiviteit over de hele lijn, samen met het hoog houden van de concentratieniveaus, waardoor het potentieel voor verspilde werkuren door werknemers teniet wordt gedaan.

Koffiepauzes moedigen sociaal netwerken aan

Terugkerend naar het sociale element van een werkplek, opent het hebben van een koffiezetapparaat op het werk de mogelijkheid voor werknemers om te netwerken met de rest van hun team of zelfs met andere afdelingen.

Hierop voortbouwend, biedt het plaatsen van een koffiezetapparaat in een speciale gemeenschappelijke of ‘ontsnappingsruimte’ een open ruimte voor personeel en werknemers om elkaar te ontmoeten en kort te mengen op bepaalde punten van de werkdag, waardoor de kans voor werknemers om een ​​burn-out te ervaren door het niet nemen van vereiste korte pauzes in de dag.

Een plek hebben om onder het genot van een kopje koffie met collega’s te kletsen en met collega’s te praten, kan ook een grote verlichting zijn van stress op de werkplek, omdat het werknemers helpt om hun focus te behouden wanneer ze terugkeren naar hun bureau en zelfs om betere en creatievere ideeën te formuleren.

koffiepauze

Koffie van hoge kwaliteit kan de uitgaven van werknemers verminderen

Met de huidige economische omstandigheden waardoor sommigen zich zorgen maken over hun financiën en persoonlijke uitgaven, biedt het geven van werknemers de mogelijkheid om koffie van hoge kwaliteit uit een koffiezetapparaat op het werk te schenken hen een zorg minder over het betalen van een dure warme drank voor hun ochtend-werkverkeer .

Hoewel dit meer een voordeel is voor werknemers, zullen de geldelijke besparingen die kunnen worden behaald door koffie beschikbaar te hebben zodra een werknemer op kantoor arriveert waarschijnlijk zeer op prijs worden gesteld en kunnen ze uw bedrijf in een gunstiger daglicht stellen, hun loyaliteit en toewijding aan uw zakelijke doelen.

Een zorg die hierbij kan ontstaan, is het verschil in kwaliteit in koffie tussen koffiemachines op het werk en andere high-end coffeeshops.

Maar naarmate de jaren vorderen, nemen ook de technologie en mogelijkheden van koffiemachines toe.

Voor werknemers aan de meer kieskeurige kant is het nu gemakkelijker dan ooit om een ​​koffiezetapparaat voor de werkplek op te halen dat een overvloed aan koffiesoorten kan nabootsen, met een smaak die vergelijkbaar is met of zelfs beter is dan die van toonaangevende koffiehuisnamen.

Het is de groenere aanpak

Hoewel we hebben gezegd dat het kopen van koffie buiten de werkplek een negatieve invloed kan hebben op onze bankrekeningen, is het nog zorgwekkender over de impact die het heeft op het milieu.

Naar verluidt worden er elke dag bijna 5 miljoen koffiekopjes weggegooid, waarvan de meeste niet worden gerecycled of op een duurzame manier worden weggegooid.

Medewerkers worden zich ook steeds meer bewust van het effect van onze dagelijkse handelingen zoals deze op de wereld waarin we leven. Daarom is het hebben van koffiemachines op het werk nu de meer groenere benadering.

Door het ontmoedigen van kopjes voor eenmalig gebruik die thee- en koffiewinkels waarschijnlijk nog steeds aanbieden, geeft u een positief beeld van uw bedrijf dat zijn steentje bijdraagt ​​aan de bescherming van het milieu, met een toewijding aan deze en andere groene praktijken die waarschijnlijk indruk zullen maken op klanten en klanten ook op de lange termijn.

Winkelwagen